Валери Божинов иска отново да играе в националния ни отбор и дори си е набелязал дата, на която отново да облече екипа на България. 28-годишният нападател на Тернана иска да бъде на терена в европейската квалификация с Италия, която е на 28 март. Божинов за последно игра за представителния ни тим при успеха с 6:0 над Малта в световните квалификации.

„Работя много здраво, за да съм в отлична форма. Готов съм на всякакви саможертви. Поставил съм си цели, за да ги изпълня трябва да играя редовно. Каква е първата ми цел? Да играя в мача България – Италия. Срещата е на 28-и март и за мен ще е специално да участвам в мача“, споделя Божинов, след като вкара един от головете за равенството на Тернана с Перуджа и бе посрещнат като герой.

„Правя всичко, за да защитавам екипа на Тернана. Искам да вкарвам важни голове, с които да помогна за по-доброто класиране на отбора. Преди мача видях моите съотборници, които бяха напълно готови за срещата с Перуджа. Спечелихме една точка, но според мен можехме много повече. Може би е съдба, че пристигнах в Терни. Имах проблеми със Спортинг и шест месеца не играх футбол. Тогава „Левски” ми подаде ръка. Това е най-важният отбор в България и съм много благодарен. Вкарах девет гола, станах голмайстор на плейофите в първенството. След това пристигнах тук в Тернана“, продължи българският нападател.

„Божинов бе отбелязал датата 22-ри ноември с червен кръг в календара. Той даде обещание да вкара и го изпълни. Кой знае, може да е направил същото и с датата 28-ми март, когато България играе с Италия?“, пише пък в материала си местният журналист, който проведе разговора с Божинов.