Испанският елитен рефер Матеу Лаос ще ръководи двубоя от груповата фаза на Шампионската лига между Лудогорец и Ливърпул. Срещата е в сряда от 21:45 часа на стадион „Васил Левски”.

37-годишният арбитър е познат у нас, тъй като на 10 октомври бе главен съдия при загубата на България с 0:1 от Хърватия в европейска квалификация. Реферът е известен със своята безкомпромисност и често показва картони. Статистиката показва, че Лаос вади средно по 7 жълти картона в последните си 10 ръководени срещи, а в същите срещи е показал и 6 червени картона.

Лаос е свирил няколко ключови мача в Испания през миналия и този сезон. Той бе главен арбитър на битката за титлата между Барселона и Атлетико (Мадрид), като мача завърши 1:1 и „дюшекчиите” станаха шампиони. Лаос бе главен рефер и на финала за Купата на Испания между Реал (Мадрид) и Барселона, завършил с успех за „кралския клуб” с 2:1.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа