Легендарният хокеен треньор Виктор Тихонов ще бъде погребан на 27 ноември (четвъртък), обявиха от ЦСКА (Москва). Бившият дългогодишен наставник на „армейците“ и на националния отбор на СССР почина тази нощ.
 
„Погребението на Виктор Василиевич ще се състои на 27 ноември в 15:00 часа на Ваганковското гробище. Преди това в зимния дворец на ЦСКА ще се проведе и поклонението пред Тихонов“, обяви генералният директор на „московските армейци“ Игор Есмантович.
 
Още след като стана ясно за кончината на легендарния хокеен треньор, от ЦСКА (Москва) обявиха, че поемат разходите по организацията на погребението на Виктор Тихонов.
 
Легендарният хокеен вратар Владислав Третяк, президент на Руската хокейна федерация, обяви, че ще бъде обсъден вариант за провеждането на турнир в памет на Виктор Тихонов.
 
„Ще помислим как да почетем паметта на Тихонов. Има възможност да учредим специален турнир. Виктор Василиевич е записал със златни букви името си в историята на съветския и руския хокей на лед. Трябва да го помним и да пазим името му. Такива хора и специалисти като Анатолий Тарасов, Аркадий Чернишов и Виктор Тихонов не бива да бъдат забравени. Те са нашата история“, заяви Третяк.