Агентите на суперзвездата на Реал (Мадрид) Гарет Бейл вече представляват най-големия талант в родната “А” група Божидар Краев, информира "Спортал". 17-годишният юноша на "Левски" официално парафира договор със "Stellar Football" Ltd, като стана първият българин, който има договор с една от най-големите агенции в света на футбола. Юношеският национал израсна чувствително през последната една година и вече е част от първия тим на “сините”, като има 8 изиграни срещи и 3 попадения през този сезон. Шест от двубоите са в “А” група, като последен бе вчерашният с "Ботев" (Пловдив), когато бе в основната на третия гол на Мигел Бедоя при успеха с 3:0. Другите две срещи са за Купата на България, където в дебюта си срещу Спартак (Варна) в морската столица записа хеттрик при гръмкото 7:1.

Младокът е сериозно следен от различни чуждестранни клубове, като родните грандове Лудогорец и ЦСКА също правиха опит да го привлекат през лятото. Водещите мениджъри пък се надпреварваха да му предлагат договор, за да имат възможността да го представляват последните месеци.

Краев е на “Георги Аспарухов” от вече две години. В последните 12 месеца той израсна много не само футболно, ами и на ръст, след като преди това бе сред най-ниските на своята възраст. Именно поради тази причина някои специалисти не вярваха, че само с безспорния си талант ще стигне далеч, тъй като бил много малък и крехък. Той самият винаги е вярвал в себе си и сега се чувства щастлив на “Герена” и е горд, че носи синята фланелка. Юношеският национал в набор 1996 и 1997 година на 23-и юни догодина ще навърши 18 години.

“Горд и щастлив съм, че съм първият българин, подписал със "Stellar Football" Ltd. Надявам се скоро и други наши таланти да бъдат забелязани. Бъдещето ми е свързано с Левски и мисля как да се отблагодаря на клуба, който ме създаде”, сподели Краев.

Познатият на “сините” фенове Джон Ингълс пък е агентът на младока. Шотландецът, играл в края на миналия век с "Левски" и спечелил дубъл през сезон 1999/2000, е част от "Stellar Football". Записалият 40 мача и три гола за столичани бивш защитник сподели пред "Спортал": ”България винаги е имала много талантливи млади играчи, които не са получавали достатъчно игрово време. А това е основна част от тяхното обучение. Ние намерихме Божидар, а той е много вълнуващ млад футболист и се надяваме да надградим върху това”.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите