Да, твърде тривиален е този въпрос. Но трябва да го зададем на Любослав Пенев след скандалното му интервю в предаването „120 минути“ по Би Ти Ви. „Любо, а га яди кифтетата, що ни рива?“. Или речено в негов стил: "Га хапваши супата, ни рива?"

Имаш, Любославе, уважението на всички. В случая обаче попрекали. Направо си беше изперкал. За да запазиш обаче уважението на тези, с които си играл за България и заедно сте постигнали най-големите успехи във футбола ни, трябваше да задържиш топката. Да стиснеш зъби и да им го кажеш в очите, а не да правиш сеир в ефир.

Понеже има още въпроси за задаване, БЛИЦ ще те попита:

1. Наистина, защо не ги изговори тези нападки, когато те назначиха за национален селекционер? Защо не изръси тези слова, когато БФС ти позволи да станеш треньор на „Ботев“ (Пд)? И когато прибираше хиляди ( да сме по-точни - десетки хиляди) на месец, без да има постигнати резултати? Виж класирането в нашата група, ако не вярваш. 

2.Защо всъщност отиде в „Ботев“? Заради многото, ама многото пари ли? Или да се развиваш и като клубен треньор? Или пък може би от любов към пловдивчани? Ако отговорът не се крие в първото предположение, защо тогава излетя от „канарчетата“ след срива на КТБ и спирането на кранчето? Защо не остана и не изпълни договора си докрай, а се изниза през задния вход? Тука ние може да ти отговорим, Любо - отиде само и единствено заради шума на банкнотите.

3. Вярно ли е, че когато беше треньор на ЦСКА, си дал автограф на фен, на който си написал: „На Пешо с най добри чуства!“?

4. Има ли нещо вярно в слуховете, че си затънал в дългове и че уволнението ти от БФС ще се отрази прекалено негативно на финансовото ти състояние и поради тази причина си се държал така скандално, а на моменти неадекватно в студиото? Неадекватно е меко казано, защото омаловажи най-ценния гол в историята на националния отбор с автор Емил Костадинов. Гол с твое участие, с твоя гениален пас.

5.  Доколко е верен най-пресният слух, че Кирил Домусчиев те е потърсил след шоуто в телевизията и те уведомил, че скоро ще отговори на удара с „потресаващи факти“ за теб?

6. С какви очи ще погледнеш бившите си колеги от националния, другите членове на Изпълкома и президента Борислав Михайлов, с когото имате насрочена среща днес, понеделник, 24 ноември?
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ