Американската актриса Хейдън Пенетиър, която е годеница на световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на четири федерации Владимир Кличко, подари дом на Горила в Киев.

Бременната Пенетиър се е сприятелила с горилата Тони по време на посещенията си в киевския зоопарк и решила да подобри жилищните условия на животното, подарявайки му нов дом.

"По време на едно от моите посещения в Киев аз посетих киевския зоопарк. Ние се разхождахме в зоопарка, когато изведнъж го видях сред маймуните - масивно, черно същество, до което дори братята Кличко ще изглеждат малки! Аз видях горилата Тони. Бях уверена, че това е Кинг Конг. Изведнъж Тони се приближи, седна пред мен и ме погледна в очите. Аз видях колко е любопитен и разумен. Той повдигна един от своите масивни пръсти, провря го през клетката и внимателно, като че ли аз съм направена от стъкло, докосна моите бузи, след това носа и моите устни. След това си прибра палеца и го помириса. По време на моето първо посещение той направи това няколко пъти, докато аз го хранех с неговите любими плодове: банани и вишни", разказва Пенетиер.