Любослав Пенев даде изключително скандално интервю. Доскорошният национален селекционер разбуни духовете, като каза факти, които досега бяха премълчавани. Той посочи петима души - Атанас Фурнаджиев, Венцеслав Стефанов, Кирил Домусчиев, Йордан Лечков и Емил Костадинов, които според него по една или друга причина развалят атмосферата около националния отбор.

Пенев коментира действията на Йордан Лечков: "Пак казвам, виждал съм го два пъти. Той е един от също така известните лицемери във футболния съюз. Той човекът няма лошо, чете по различен начин значението на думите. Използва етика, морал. Той ли ще ми говори за етика и морал, за колко дела - пет, седем, девет, единадесет, сто. Аз не знам как изобщо се разхожда и как е на свобода. Говори за етика и морал. Беше на път да затрие града си. Почти да затрие футбола. Къде отиваме? Тези хора всичките взети заедно - това са истини, те ще определят кой треньор кога да дойде и кога да бъде освободен. Пази Боже сляпо да прогледа. Един Домусчиев - те не го пускаха в междучасията да рита топка, защото не ставаш"

-Ако е имало заговор срещу теб преди една година, защо не си казал тогава тези неща?
-Аз може да имам съмнения, но нямах доказателства. Преди една година - не. Но след този мач с Малта - да. Не казвам, че има заговор. Аз съм изключително доволен от щаба ми. За никой не е тайна, че взехме един погребан отбор. Ние този отбор го научихме да си отвори очите, да се изправи, да тича и да играе добър футбол. Не във всички мачове се получаваше, но това ни е нивото. Лечков е основният виновник Бербатов да не играе в националния отбор. Заради него Бербатов не идва. Бербатов, ако беше дошъл да играе, щеше да счупи много рекорди. Но щеше да вкарва голове, с които да ни помогне.

Само нещо да го кажа, защото е важно. Сигурен съм, че гледат и хора, които разбират от статистики. Ако имам един Бербатов в отбора, а той беше на косъм да се върне и нещо е станало в последния момент. Виновникът основният е Лечков. Той, Костадинов и още двама-трима само критикуват. Не случайно онзи ден станах от стола (отново става от стола) и им казах, господа, заповядайте. Срещу Малта имаме 40 центрирания, за какво говорим, момчета?! Абсолютна доминация, но никакъв ефект. Имаме владеене на топката 67%. Отиваме нататък - удари по посока на вратата - 23. 4 от тях във вратата, два са в гредата. Корнери - 12. Един нападател от ранга на Бербатов е изключително полезен за нашия отбор. Ние нямаме 30 топ футболисти в топ първенствата. След като са направили грешен избор с мен - трябва те да си подадат оставката, а не да чакат от мен. Вчера гледам мача ЦСКА - Лудогорец, аз чувам (има предвид подкрепата на феновете на ЦСКА).

-Какви отзиви очакваш след това интервю?
-Повтарям, пред фактите и Боговете мълчат. Надявам се никой да не се е обидил, но това е точната истина и реалността. Не може българският футбол да се управлява от хора, които преследват от други интереси.