Чутовна некомпетентност за България показа ирландският престижен всекидневник "Айриш Екзаминър". Дни преди мача между Лудогорец и Ливърпул от Шампионската лига изданието публикува гид за феновете на мърсисайдци. Първото, което прави впечатление, е, че авторът явно не знае, че мачът ще се играе в София и обяснява за историята на Разград.

Според материала до Лудогорието е починал първият император на Римската империя - Октавиан Август. Това не отговаря на истината. В статията пише още, че в тази местност са сражавали българи и османци, което е илюстрирано със снимка на нещо като африкански ритуал.

Все пак авторът си е направил труда да проучи традиционните българския ястия. Той съветва феновете да си хапнат баница, шипска салата, чеверма и мусака, както и да се отдадат на ракия и бира. Вестникът обяснява и за най-близкото летище до Разград - това във Варна. Илюстрацията обаче е от потапянето на бившия правителствен самолет Ту-154, в който се е возил Тодор Живков.

Мачът между Лудогорец и Ливърпул на Националния стадион "Васил Левски" ще се играе в сряда, 26 ноември, от 21:45 часа.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа