Ако изключим тоталната доминация на Мерцедес през този сезон във Формула 1, то определено 2014 година бе интересна за феновете на бързите скорости. И основно заради пилотите на германския отбор - Люис Хамилтън и Нико Розберг. Борба за всеки сантиметър на пистата, обрати и много поети рискове в името на успеха.

За един от двамата датата 23 ноември 2014 ще бъде по-особена. Един от тях ще спечели световната титла в последното за сезона Гран при на Абу Даби. Ако Люис Хамилтън вече е изпитвал тръпката от това, то Нико Розберг никога не е бил толкова близо. Както е известно, британецът триумфира през 2008 година.

Розберг е дотолкова с едни гърди напред, колкото и самият Хамилтън. Германецът спечели вчерашната квалификация и тръгва първи на пистата "Яс марина", докато британецът остана втори. Но на първи ред никога не се знае кой ще поведе колоната и как ще протече състезанието.

Единственият шанс пред Нико Розберг да стане световен шампион е Люис Хамилтън да финишира трети или по-назад. Разбира се, немският пилот трябва и да победи в Гран при на Абу Даби.

Преди надпреварата британецът е лидер в класирането с 334 точки, а Розберг има 317 точки. Както е известно, на последния старт се дават двойни точки - 50 вместо 25 за победителя.