Националката на България за "Фед Къп" Елица Костова отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в зала в полския град Завада с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Костова допусна обрат и загуби от Елена Остапенко (Латвия) с 6:2, 5:7, 1:6, съобщава БТА.
 
Българката си осигури 18 точки за световната ранглиста и 1144 долара.
 
Друга националка на България за "Фед Къп" Виктория Томова се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове в Сусе (Тунис) с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 2 в схемата Томова победи на полуфиналите Олександра Корашвили (Украйна) с 6:4, 1:6, 6:1, след като направи четири пробива.
 
Така 19-годишната софиянка заработи 7 точки за световната ранглиста и 980 долара. В спора за трофея българката ще играе утре с партньорката си на двойки Никол Меличар (САЩ). Томова ще търси шеста титла в турнирите на ITF на сингъл и трета за сезона.
 
Българката и Никол Меличар, водачки в схемата на двойки, отпаднаха на полуфиналите след загуба от Деа Херджелас и Йелена Шимич (Босна и Херцеговина) със 7:5, 5:7, 7-10. Срещата беше прекъсната снощи при 5:5 във втория сет и се доигра днес.