Спас Генов направи успешен дебют в новите профисерии на Международната боксова асоциация (АИБА). Във втората гала вечер в категория до 81 кг на APB в София българинът постигна убедителна победа над босненеца Джамел Босбяк с 3:0 съдийски гласа – 60:54, 60:54, 59:53. Европейският вицешампион от Пловдив 2006 г. Генов пропусна първия кръг на надпреварата през октомври заради контузия, но сега зарадва десетките любители на бокса в столичната зала „Христо Ботев” със заслужен успех.

Спас получи подкрепа и от Кубрат Пулев, с който тренираха заедно на Белмекен преди мача му с Владимир Кличко. От първия ред отстрани на ринга пък двубоя изгледа и спортният министър Красен Кралев, който бе патрон на гала вечерта.

За Генов това бе 7-а победа в кариерата на професионалния ринг, на който той се качи за първи път през 2008 г. Тя дойде след 6 рунда по 3 минути, в които българинът нанесе значително повече чисти удари от съперника си и, въпреки че в средата на двубоя получи аркада на лявата вежда след удар с глава, бе по-свежият от двамата в края.

Интересен факт е, че само Спас Генов записа успех на боксьор от червения ъгъл, останалите 3 победи за вечерта отидоха в синия.