В петъчния ден добрите новини застигнаха доскорошния младежки национален вратар Димитър Евтимов.
 
Стана ясно, че преотстъпването на българина в Мансфийлд до 3 януари най-вероятно ще бъде последно, а от пролетта ще започне налагането му на титулярния пост на двукратния европейски шампион Нотингам Форест.
 
Сегашният първи избор Карл Дарлоу бе закупен през лятото от Нюкасъл, но оставен да пази и трупа опит на вратата още една година. На този етап изборът за заместник на титулярната позиция пада върху Евтимов. 21-годишният българин е с 2 години по-млад от Карл, а двамата са продукт на усилената работа на легендарния вратар Стив Сътън.
 
На място в Нотингам е агентът на Евтимов - Петьо Костадинов, на когото бе съобщена новината на среща с ръководството на Форест преди обяд.
 
Димитър Евтимов е кадър на школата в Етрополе, а преди три години премина в академията на двукратния европейски шампион. Преди това към него интерес прояви Манчестър Юнайтед, дори записа тренировки рамо до рамо с легендарния Едвин Ван дер Сар и Димитър Бербатов.

През юли Нотингам предложи нов контракт на българина с подобрени условия.

Както е известно, Митко дебютира вече за Форест в Чемпиъншип. Стражът се появи в игра в 80-ата минута при победата с 2:0 като гост на Лийдс миналия сезон, след като титулярят Де Врийс се контузи. Евтимов се справи блестящо с няколко добри намеси в рамката на вратата.