Съдийската комисия към БФС прави опит да потуши скандала с назначението на рефера Николай Йорданов за съдия на предстоящото в събота дерби между ЦСКА и Лудогорец. Вчера софиянецът беше назначен, въпреки че „армейците“ бяха категорични в желанието си Йорданов и Станислав Тодоров да не ръководят двубоя. „Червените“ дори излязоха с декларация, но в нея фигурираше само името на Тодоров, но не и това на Йорданов. След това шефът на съдийската комисия Никола Джугански обяви, че ако Николай Йорданов не се справи с дербито, той ще напусне заедно с рефера. Сега обаче последва обрат и в опит да потуши напрежението от БФС обявиха жребий между трима рефери. Един от тях обаче отново е Николай Йорданов.
 
Както е известно, ЦСКА приема Лудогорец в събота (22 ноември) от 16:00 часа. Скандал около дербито между първия и втория в класирането имаше и за времето на провеждане на сблъсъка. Първоначално мачът трябваше да се играе днес с доста късен час, но след това „червените“ подадоха молба за преместването на двубоя за събота. БФС отхвърли желанието на „армейците“, но след последвало съгласие от страна на Лудогорец за изместване на срещата, мачът беше преместен за 22 ноември.
 
СЪОБЩЕНИЕТО НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ НА БФС
След обявяването на съдийските назначения за поредния 16-ти кръг от първенството на "А" футболна група, неконтролируемо ескалира недоволството от назначението на Николай Йорданов за главен съдия на срещата ЦСКА - Лудогорец. В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия. Не липсват и директни такива. Вземайки предвид всичко това и стремейки се да намали общественото недоволство и напрежението, стоварило се върху съдиите, СК при БФС реши:
 
Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ЦСКА - Лудогорец ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков.
 
Жребият ще се състои два часа преди началото на мача на стадион "Българска армия" в присъствието на Мениджъра на съдийската комисия Илонка Джалева и съдийския наблюдател Ичко Лозев. Съдийската комисия кани представители на двата клуба и представители на медиите да присъстват на жребия. Асистент съдиите и четвъртия съдия остават същите.
 
Съдийската комисия декларира,че в плейофната система и в други срещи, при необходимост, ще използва жребий за определяне на съдийските назначения.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите