Фенербахче се доближи до класиране в следващата фаза на Евролигата, след като в мач от Група „С“ се наложи с 80:74 като гост на Емпорио Армани. Така „канарчетата“ делят второто място в групата с Панатинайкос – по 4 победи и 2 загуби. Лидерът Барселона вече се класира напред.
 
Рики Хикман вкара 16 точки за турския тим, а Семих Ерден добави 12 и 7 борби. Неманя Биелица се отличи с 11 точки и 8 борби. Маршон Брукс вкара 17 точки за Емпорио Армани. Самардо Самюелс наниза 13, Дейвид Мос завърши с 11, а Даниел Хакет беше близо да дабъл дабъл – 9 точки и 10 борби.
 
Шампионът на Евролигата от миналия сезон Макаби (Тел Авив) записа успех със 79:73 над Лимож като гост в мач от Група „В“ на турнира. Израелският тим е втори в групата с 4 победи и 2 загуби, а лидерът ЦСКА (Москва) вече си гарантира класиране напред.
 
Силвен Ландесберг вкара рекордните за себе си в турнира 22 точки, като 18 от тях бяха реализирани през третата част. Той добави и 9 борби за успеха на Макаби. Решително за успеха се оказа представянето на Джереми Пардо в последната четвърт, когато вкара 9 от своите 13 точки.
 
Лео Вестерман вкара 16 точки за домакините. Нобел Бунгу-Коло добави 13, а Адриан Мурман завърши с дабъл дабъл – 11 точки и 13 борби.