Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков обяви, че вероятно проблемите в слабото представяне на националния отбор не се дължи на треньорите, а на играчите в тима. Пред спортно шоу „Гонг“ бившият национал обяви, че националите трябва да поемат по-голяма отговорност.
 
„Искам да върна назад нещата, защото бързо забравяме от къде стартирахме, когато така да се каже поехме властта. Ние колко треньори сменихме и колко имена изхабихме, поради некадърността на футболистите? Това трябва да се коментира, а не да бъдем пристрастни към един или друг футболист. Сава дума за националния тим, а от космоса се вижда, че нямаме резултати“, коментира Лечков.
 
„Когато е казано нещо, то е било конструктивно и съм казал обективни неща. Има безотговорно поведение. На футболистите им се пада това богатство да играеш за националния отбор. Не трябва да се оправдаваме със състоянието на държавата. Имаме малко играчи, но трябва да поемат по-голяма отговорност. Голяма мечешка услуга направихме ние поколението от 94 година, като постигнахме толкова големи успехи, защото сега искаме резултати“, добави членът на Изпълкома.
 
„Много ме притеснява и съм нерадостен, че откакто съм отговорник за националните отбори не сме се класирали на голямо първенство. Толерантен съм през всичките тези години и ви казвам: Ако искате още утре се отказвам от тази голяма отговорност, но не съм от хората, които лесно се отказват. Не съм щастлив, напротив,“ добави бившият национал.
 
„Никой не е казал, че Ивелин Попов е единственият виновник. Никой не го е нападал. Нима бяхме щастливи, че не можем да бием Малта. Може ми предния път трябваше да вземем по-категорично решение и трябваше да настоявам още, че трябва смяна на треньорското ръководство“, обяви Йордан Лечков.