Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков коментира уволнението на Любослав Пенев като селекционер на националния отбор. Той не пожела да коментира вероятния бъдещ треньор на „лъвовете“. Той изрази притеснение от слабото представяне на националите и липсата на точки.
 
„Любо Пенев си тръгва. Бяхме единодушни при взимането на решението. Ако трябва да бъдем колегиални, аз ви го казах още след мача с Норвегия. Според мен трябваше да си подаде оставката, но такава няма депозирана към днешна. Има си президент и той е упълномощен да води разговори с досегашния и с бъдещия треньор. Имали са срещи“, коментира Лечков.
 
„Навремето ме питахте защо не върви националният отбор и аз посочвах конкретни имена. Всички се съгласявате с мен, а после ме изкарвате виновник. На мен ме ми е приятно, когато виждам, че играем с Норвегия и Хърватия слабо да посоча имена. Някой разминава ли се с моето мнение? Резултати има ли? Няма!“, допълни бившият национал.
 
„Притеснява ме, че нямаме точки. Питате ли от къде имаме пари за националния отбор? Намираме ги. Мотивирайте ги вие. Не хвърлям вина на момчетата, но е голяма отговорност тази национална фланелка да се облича. Не мога на 47 години да изляза и да играя“, заяви Йордан Лечков.