Приятелката на легендата в плуването Майкъл Фелпс - Тейлър Лиън Чандлър, направи шокиращо разкритие. Оказа се, че гаджето на американеца е... бивш мъж. Тя/той е била родена преди 41 години под името Дейвид Рой Фитч, но не се чувствала добре в кожата на момче и затова решила да смени пола си. Това станало с продължителна терапия, а кулминацията била отстраняването на мъжките полови органи.

Това обяснява и защо Фелпс не е забелязал нищо нередно в дамата, с която се запознал в интернет. Двамата са заедно от август, а сега Чандлър направи разкритията за себе си във "Фейсбук". "По времето, когато вече можех да ходя и да говоря, за мен стана ясно, че съм момиче и се обличах като такова. В ранните ми тийнейджърски години бях медицински диагностицирана и се подложих на терапия за блокиране на тестостерона и подсилване на естрогена. Моят акт за раждане беше променен заедно с името, когато бях тийнейджър", разкрива половинката на Фелпс в социалната мрежа.

Впоследствие интерсексуалната Тейлър претърпяла и операция за отстраняване на мъжките полови органи, която я превърнала в 100-процентова жена. 41-годишната блондинка, която е имала връзки и с други известни мъже, разказа пред сайта "Radar Online", че се е родила с мъжки гениталии, без тестиси, но в същото време имала матка, но без яйчници. Наскоро Чандлър разказала на Фелпс за миналото си и се тревожи, че ще го загуби. "Най-вероятно ще се разделим, защото той е марка и неговият екип иска да го защити. Нашата връзка не го представя в най-добрата светлина. Фелпс обаче е първият човек, с когото някога съм била интимна. С него се чувствам комфортно и истинска жена", споделя още блондинката.

Тейлър разкрива, че двамата правили секс още на първата си среща, която била по време на мач от NFL. "Любихме се на полувремето, след което правихме секс. Интимността с него беше невероятна. Това беше първият път в живота ми, когато някой ме накара да се чувствам като истинска жена."

Както е известно, през октомври Майкъл Фелпс влезе в клиника за алкохолици, след като бе хванат от полицията на щата Мериленд да кара пиян своя джип с два пъти над разрешената скорост - 135 км/час при разрешени 72 км/час. Освен това той бе дисквалифициран за 6 месеца от Федерацията по плуване на САЩ, заради което ще пропусне световното първенство през 2015 година в руския град Казан. Това не е първото подобно прегрешение на легендата в плуването. През 2004-а 19-годишният по онова време Фелпс е осъден на условно на 18 месеца за шофиране в нетрезво състояние. През 2009 г. пък е дисквалифициран за 3 месеца заради употреба на марихуана. Фелпс има спечелени 22 олимпийски медала, от които 18 златни. След Олимпиадата в Лондон пред 2012 г. той си даде почивка, като обяви завръщането си в басейна през април т.г.