Швейцарският клуб Гренхен предприе необичайна мярка след загуба с 0:10 от втория тим на Люцерн в първенството на четвърта дивизия. Ръководството реши да гласува доверие на треньора Патрик Бьош, но уволни играчите.
 
След 14 кръга тимът има спечелени едва 5 точки и голова разлика 10:80. Това предполагаше, че треньорът скоро ще бъде уволнен, но клубното ръководство беше на друго мнение. Вместо това без работа се оказаха 11 футболисти, а наставникът остана.
 
„Може да звучи брутално, но тези играчи не са достатъчно качествени за това първенство“, заяви спортният директор Ренато Брун. Той допълни, че решението за раздялата с футболистите е изцяло на база спортни причини.
 
„Ние сме доволни от работата на треньора Бьош. Той работи добре и неговото уволнение не е на дневен ред. Той продължава да се бори. Мнозина на неговото място биха се отказали“, обяви Брун.
 
Гренхен заема последното 14 място в класирането с 1 победа, 2 равенства и 11 загуби. Тимът записа поражения в последните си 9 изиграни двубоя. Сред загубите от началото на сезона има такива от 0:8, 0:5, 0:9, 1:10, 1:7, 0:9, 0:7, 1:6 и 0:10.