Масова чистка настава в юношеските националния отбори и в отдел "Детско-юношески футбол" на БФС. След като вече е ясно, че Любослав Пенев повече няма да води "А" тима ни, колегите от Viasport информираха за задаващите се промени в другите гарнитури. Президентът на централата Борислав Михайлов е поискал оставките на: Пламен Михов, шеф на отдел ДЮФ, Методи Деянов, селекционер на два национални отбора - до 17 и 19 г., и Мирослав Кралев, помощник-треньор. Списъкът може да бъде продължен.

Официалната причина за уволненията е провала на националния тим до 19 г. (родени 1996 г.) на първия етап евроквалификации в Израел. Но любопитно е също така, че съвпада с предстоящата раздяла с Любослав Пенев. А Михов и Деянов са приближени до селекционера, който след даден втори шанс от Изпълкома записа срамно равенство 1:1 с Малта и изхвърча от поста.

Методи Деянов сам обяви, че си подава оставката заради провала в Израел, където младите "лъвчета" записаха три загуби в трите си мача.

Много въпросителни буди постът в България U17 (набор 1998), с който догодина ще домакинстваме на Европейското до 17 г. Преди малко повече от месец Любослав Пенев (и хора от неговия щаб) и Пламен Михов предизвикаха смяна на Александър Георгиев с Методи Деянов. Варианти за нов селекционер на тази формация са Александър Димитров, който води България U19 на Европейско през лятото, както и Викторио Павлов, който наскоро беше уволнен от "Ботев" (Враца).

Единственият треньор, сигурен за поста си, е Антони Здравков, който само преди няколко седмици бе назначен за селекционер на младежките национали.