Управата на АЕЛ (Лимасол) обвини Ивайло Петев в саботаж, след като българският треньор беше уволнен от клуба. На последната си пресконференция в Кипър бившият наставник на Лудогорец обяви, че би се върнал да работи в страната, но никога няма да поеме Аполон (Лимасол) – градският съперник на АЕЛ.
 
От ръководството на „жълто-сините“ решиха, че това е опит за атака срещу новия треньор на тима Христакис Христофору, който е бивш треньор на Аполон. От АЕЛ също като Петев бяха категорични, че различията между двете страни могат да бъдат решени само в съда.
 
"Ивайло Петев каза, че няма да поеме Аполон по две причини. Първата - иска да създаде проблеми на Христакис, а втората е, че иска да се хареса на феновете ни. Всичко с него ще се реши в съда," заяви Мариос Савидес от медийната служба на клуба.
 
"Петев направи инсинуации с някои негови думи, като "странни инциденти", на последната си пресконференция, но какво значат те според нас, засега ще запазим за себе си. Но определено те няма да му направят услуга в съда", допълни Савидес.