Френският пилот на Маруся от Формула 1 Жул Бианки вече не е в изкуствена кома, диша самостоятелно е и бил транспортиран от Япония във Франция. Това беше официално съобщено от семейството на автомобилния състезател. Както е известно, Бианки се удари в трактор по време на Гран При на Япония на 5 октомври. Той беше откаран в болницата в Йокаичи, където претърпя операция и беше поставен в изкуствена кома.
 
„Близо седем седмици след инцидента на пистата „Сузука“ и след труден период в неврологичното интензивно отделение, ние сме радостни да обявим, че Жул направи важна стъпка. Той вече не е в изкуствена кома, в която беше поставен след катастрофата, но продължава да бъде в безсъзнание. Вече диша самостоятелни, а жизнените му показатели са стабилни. Състоянието му продължава да бъде класифицирано като „критично“. Лечението му влиза в нова фаза, а има и подобрение на мозъчната функция.
 
Въпреки че положението му е все още сериозно и може да остане такова още дълго време, беше решено, че състоянието му позволява да бъде транспортиран във Франция. Радостни сме да съобщим, че снощи Жул беше транспортиран по въздуха от болницата в Йокаичи до Университетския болничен център в Ница. Настанен е в интензивното отделение на професорите Рокул и Ичай, а ще бъде под наблюдението на проф. Пакуи, който е шеф на неврологичното отделение.
 
Радваме се, че следващата фаза от лечението на Жул ще продължи близо до дома и той ще бъде заобиколен от грижите и подкрепата на своето семейство и на приятелите си. Искаме да благодарим на целия медицински екип в японската болница за оказаните грижи, които оказаха на Жул и на семейството му. Особени благодарности на лекарите Камей и Ямамичи, както и на г-н Огура“, обявиха от семейството на Жул Бианки.