Големият сблъсък между звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо голмайстора на Барселона Лионел Меси на ниво национални отбори бе решен с гол в последните секунди. Португалия успя да излъже Аржентина с 1:0 в контролата помежду им, изиграна на „Олд Трафорд” в Манчестър. Единственият гол падна в добавеното време, а него автор стана Рафаел Герейро с глава (90+1) с глава.

Въпреки огромния интерес Роналдо и Меси останаха на терена само през първото полувреме и не зарадваха феновете си с нищо интересно, след което бяха заменени съответно от Рикадо Куарешма и Николас Гайтан.

Най-деен на терена бе рекордната покупка на Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария, но той и съотборниците му в тима на Аржентина пропиляха няколко изгодни положения за гол.

Почти всяка атака на Португалия минаваше през Кристиано Роналдо, имащ и подкрепата на публиката, която пък не пропускаше да освирква Меси.

След почивката играта стана още по-скучна, а единствено Ди Мария се опитваше да внесе разнообразие. Двубоят вървеше към логично нулево равенство, но в последните секунди Рафаел Герейро се разписа с глава след центриране от дясното крило и донесе успеха на Португалия.

Португалия – Аржентина 1:0
1:0 Рафаел Герейро (90+1)
0.9y.jpg