Първият треньор на братята Кличко - Владимир Золотарев, похвали Кубрат Пулев и сподели, че Владимир Кличко няма да удържи дълго титлите си с играта, която е показал срещу Кобрата, нокаутирайки го още в петия рунд на мача помежду им във версия IBF в Хамбург.

"Пулев е голям юнак, хареса ми повече от Поветкин. Успя да се събере след нокдауните, бързо се възстановяваше след пропуснатите удари. Не се съобразяваше и за миг с факта, че Кличко е шампион. Вървеше напред, биеше се. Думите му отпреди мача нямат никакво значение. Това се и очаква от един претендент. Независимо от това, че Кличко пращаше Пулев в нокдауни, интригата се запази до края. Мачът беше много интересен и потвърди тезата, че в супертежка категория понякога един удар може да реши всичко”, коментира Золотарев.

„Володя пропусна много удари, но отново беше спасен от лявата си ръка, което и определи изхода. Навярно на мнозина им харесал такъв агресивен Кличко, но аз предпочитам да гледам как работи на ринга като професор. Как гледа и анализира мача като шахматист. В мача с Пулев можеше всичко да се случи. По такъв начин няма да удържи дълго титлите. Следващата му цел е да вземе пояса във версия WBC, който принадлежеше на брат му. Един обединителен бой би бил много интересен, а Владимир има сили, за да осъществи своята мечта", допълни специалистът, извел Владимир Клично до олимпийската титла в Атланта през 1996 година.