Австрия се опита да изненада петкратния световен шампион Бразилия, но загуби с 1:2 в контрола, която се игра на „Ернст Хапел” във Виена. Гостите изтръгнаха успеха малко преди края с гол на халфа на Хофенхайм Роберто Фирмино (83). Преди това Давид Луис (64) даде аванс на „кариоките”, а Александър Драгович (75-дузпа) изравни за домакините.

Домакините опитаха натиск в самото начало и дори вкараха гол чрез Рубин Окотие, който обаче напълно правомерно получи жълт картон за игра с ръка и попадението не бе зачетено.

В 26-ата Окотие игра с глава след центриране от фаул и нацели греда, но в тази ситуация бе отсъдена засада на нападателя. Две минути по-късно Жоао Миранда получи контузия и на негово място в игра влезе Тиаго Силва. До края на полувремето гостите бяха по-активни, но и те не успяха да стигнат до попадение.

След почивката играта беше равностойна, но все пак бранителят на ПСЖ Давид Луис с глава откри резултата в полза на гостите. В 74-ата минута Оскар спъна откъсващия се Андреас Вайман в наказателното поле и минута по-късно Александър Драгович реализира отсъдената дузпа за 1:1.

Победният гол за Селесао бе отбелязан в 83-ата минута от Роберто Фирмино с мощен шут от около 20 метра. До края на мача домакините опитаха всичко по силите си да стигнат до равенството, но воденият от Карлос Дунга записа нов успех.

Австрия – Бразилия 1:2
0:1 Давид Луис (64), 1:1 Александър Драгович (75-дузпа), 1:2 Роберто Фирмино (83)

0.9z.jpg