Двамата най-добри футболисти в света в момента днес ще се изправят в пореден сблъсък. Кристиано Роналдо и Лионел Меси излизат в един двубой на мечтите на „Олд Трафорд“. Стадионът, известен като „Театъра на мечтите“, приема контролата между Португалия и Аржентина. Основното внимание обаче естествено ще бъде върху представянето на победителите в последните шест издания на конкурса за носител на „Златната топка“. Сега двамата също са номинирани за трофея, а успех в днешната битка може да наклони везните в полза на единия в новата битка за наградата.
 
През март 2013 г. Роналдо се завърна на „Олд Трафорд“ за първи път от напускането си на Манчестър Юнайтед през 2009 г. Преди година и половина португалецът си тръгна като победител, след като Реал (Мадрид) се наложи над „червените дяволи“ с 2:1 в Шампионската лига. Сега обаче Кристиано Роналдо може да очаква по-голяма подкрепа от местните фенове, които продължават да се надяват, че той може да се завърне в Юнайтед.
 
Сблъсъкът между Португалия и Аржентина ще бъде 27-ият случай, в който Роналдо и Меси ще се изправят един срещу друг. В досегашните 26 срещи предимството е на страната на звездата на Барселона. Меси има 12 победи, а Роналдо 7. Останалите 7 мача са завършили наравно. Аржентинецът спечели и единственото си противопоставяне с португалеца на национално ниво. Това беше контролната среща през февруари 2011 г. в Швейцария, която „гаучосите“ спечелиха с 2:1 след победен гол от дузпа на Меси. Роналдо тогава вкара за 1:1.
 
Двамата очакват мача, след като се разписаха в последните си двубои за националните отбори. Миналата сряда Меси вкара от дузпа победния гол за Аржентина при победата с 2:1 над Хърватия след обрат. Така той вече има 45 попадения в 96 мача за „гаучосите“. Роналдо също се разписа през миналата седмица. Това стана при победата на Португалия с 1:0 над Армения в квалификация за Евро 2016.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Португалия: Патрисио, Лосингва, Карвальо, Пепе, Герейро, Тиаго, Дани, Моутиньо, Нани, Роналдо, Едер
 
Аржентина: Кабайеро, Сабалета, Отаменди, Демикелис, Ансалди, Масчерано, Перес, Ди Мария, Меси, Агуеро, Тевес
 
Баланс: 7 мача, 1 победа за Португалия, 1 равенство, 5 победи за Аржентина, г.р. 6:13