Медисън Чок и Евън Бейтс спечелиха състезанието при танцовите двойки от четвъртия Гран при турнир по фигурно пързаляне – Ростелеком Къп в Москва. За американците това е втори успех след този у дома и те са сигурни финалисти за финала в Барселона, пише Красивата страна на спорта. Елена Илиних и Руслан Жиганшин останаха втори, а трети са Пени Куумс и Никлас Бъкланд.

Акцентът на състезанието беше битката между Илиних и бившия й партньор Никита Катцалапов, който остана четвърти заедно с Виктория Синитцина. Петото място също е за Русия – Александра Степанова и Ивна Букин.

Чок и Бейтс бяха най-добри и в двата дни и събраха 174.28 точки. Пет от осемте елемента във волната им програма “Един американец в Париж” получиха ниво на трудност 4. Игор Шпилбанд пък спечели задочния спор с Марина Зуева, която работи със Синитцина/Катцалапов.

Илиних и Жиганшин показаха прогрес в сравнение с Купата на Китай, където не взеха медал и изиграха по-силно и двете си програми – 160.43 точки.

С втора оценка на волен танц трети се наредица Куумс и Бъкланд. Възпитаниците на Евгени Платов впечатлиха с много оригинална и интересна програма по музика на Мюз и събраха 158.02 точки.