Българският специалист Ивайло Петев беше уволнен от АЕЛ Лимасол. Протеклите няколко дни преговори за прекратяване на договора между двете страни по взаимно съгласие не са дали резултат заради високите финансови изисквания на българина.
 
Затова бордът на директорите на кипърския клуб обяви, че контрактът на 39-годишния специалист е прекратен едностранно от управата на АЕЛ. На мястото на бившия наставник на Лудогорец е назначен Христакис Христофору.
 
Раздялата между Ивайло Петев и тима от Лимасол е продиктувано от слабото представяне на отбора през този сезон. „Жълто-сините“ имат само три победи в 9 мача и заемат пето място в класирането с 13 точки, на 10 от лидера АПОЕЛ (Никозия).
 
Още преди да стане официално уволнението на Петев от АЕЛ Лимасол се появиха информации, че той отново може да се окаже начело на „Левски“. Треньорът имаше съвсем кратък престой на „Герена“ през есента на 2013 г., който беше белязан от събличането му от страна на феновете на „сините“.
 
Неговото завръщане в „Левски“ може да бъде продиктувано от вероятността Димитър Димитров-Херо все пак да се отметне от обявеното си намерение да поеме отбора от януари.

Под сурдинка обаче се говори и друго - че Петев може да се превърне във фаворит за заместник на Любослав Пенев в националния отбор...