Италия и Хърватия завършиха 1:1 в дербито от нашата група "Н" на европейските квалификации. Сблъсъкът в Милано премина при равностойна игра, но ще запомни най-вече с безредиците по трибуните. През второто полувреме мачът бе прекъснат за 10 минути заради ексцесии по трибуните. Теренът беше засипан от канонада от димки и бомбички, хвърлени от публиката на гостите. Минути по-късно лумна и огън на трибуните на "Сан Сиро", което накара и карабинерите да се намесят. Последваха и сблъсъци в сектора с хърватските фенове.

Италианците започнаха по-силно и поведоха в 11-ата минута. Антонио Кандрева овладя пас от Дзадза на границата на наказателното поле и с много точен и насочен шут простреля стража на гостите Даниел Субашич. Отговорът на Хърватия не закъсня. Иван Перишич изравни по малко случаен начин. Халфът на Волфсбург опита да стреля и след детински гаф на опитния Джанлуиджи Буфон резултатът стана 1:1. Ветеранът допусна топката да премине под плонжа му и да спре в мрежата.

Още преди почивката полетяха първите факли към терена. По-сериозните инциденти обаче се разразиха малко след началото на второто полувреме. Главният съдия Бьорн Куйперс се принуди да прибере футболистите в съблекалнята. След 10-ина минутно прекъсване страстите на стадиона се успокоиха и играта беше подновена. До края на мача не се случи нищо интересно и равенството, което явно устройваше и хървати и италианци, се запази. Двата тима са на първите две места в нашата група с актив от 10 точки. На трето място е Норвегия с 9 точки, а ние сме четвърти с 4.


Нашата група "Н" за европейските квалификации