Един от първите треньори на Кубрат Пулев - Тодор Занданов, заяви, че Владимир Кличко е уязвим заради левия си прав удар. Според него съществува трик, чрез който Кобрата може да победи Владимир Кличко. "Левият прав на Кличко открива неговата брадичка. Кубрат трябва да се възползва от това", смята треньорът-ветеран.

"Стъклената брадичка е слабото място на украинеца. Техниката шеговито се нарича „Занданка”. Тя представлява изпреварващ удар, над нанесения от противника ляв прав. Кличко е висок боксьор и има навика да сваля леко гарда, по подобие на брат си. Това е добра рецепта за нокаут", обясни Занданов пред Нова телевизия. Треньорът има собствен боксов клуб – „Капитан Петко Воевода”.

Както е известно, Владимир Кличко и Пулев излизат един срещу друг на ринга в Хамбург утре вечер. Очакваният с огромен интерес мач ще бъде предаван директно по Нова телевизия. Студиото започва в 23:00 часа. 38-годишният Кличко залага всичките си шампионски пояси - на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова организация (WBO), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBO), както и този на списание "Ринг".

"Владимир Кличко е по-скоро медийна звезда. Брат му Виталий му проправи пътя в професионалния бокс", смята пък Свилен Русинов - единственият българин, победил представител на фамилията Кличко, братът на Владимир - Виталий.

Той коментира и нежеланието на Владимир да се подложи на тест за допинг. „Това е тяхна запазена марка. Те се възползват от това, че контролът в професионалния бокс не е толкова строг”, заяви Русинов. Той напомни, че Виталий Кличко е хващан с положителен допинг тест.

Русинов коментира и скандала за боксовите ръкавици. "По-малките ръкавици са предимство за Кличко – 100 грама по-малко за 12 рунда е значимо предимство. А по-едрите мъже логично с повече килограми на гърба по-лесно се изтощават в дълъг мач", каза още той.

"Големите пари в бокса пречат на спорта", смята Тодор Занданов. Той не е сигурен дали ще има ново поколение талантливи български боксьори като Кубрат Пулев. „Младите предпочитат компютърните игри пред спорта”, твърди Занданов.

Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев