Само два дни преди мача с Кубрат Пулев за световните си титли Владимир Кличко отдели внимание на своя "голям опонент" - Шанън Бригс. Украинецът, който почти година е преследван и предизвикван от американеца, заяви, че може и да има двубой на ринга помежду им. Всичко обаче зависи от поведението и постиженията на Бригс, като последната дума ще има именно Кличко. Вчера, по време на официалните тренировки на Владимир Кличко и Кубрат Пулев, янкито се появи и започна да блъска по прозорците с ясното желание да нахлуе в залата.

"Очевидно е, че скандалната поява на Бригс на място, където аз се намирам, реално е с рекламна цел. Не изключвам обаче той да има проблем в главата. Това, което той прави, никой нормален човек няма да го стори. Но от друга гледна точка целият този цирк изглежда забавен, дори интересен. Не така бе, когато ме нападна, докато тренирах във водата. И не защото хората на Бригс заснеха всичко, просто действията им застрашиха моето здраве. Все пак той се намираше на лодка, а аз на сърф във водата. Нямаше равнопоставеност в този момент", обясни Кличко.

"Отдавна съм прозрял истината - ако човек прояви търпение във времето, ще заслужи своя шанс. Всички са наясно, че понякога, преди мач, боксьорите се държат безобразно. Както направи Дерек Чисора, например - преди двубоя с брат ми Виталий той си позволи да го удари в лицето. Затова на ринга получи пълна програма.

Ето защо Шанън Бригс трябва да се замисли. Аз съм търпелив човек, но е възможно да дойде момент, в който ще се съглася на бой с него. Ако продължи да трупа рейтинг, след като спечели титлата на Северна Америка и се върна в топ 10 на света, може и да се стигне до среща на ринга. Но също така е възможно това да не се случи. Аз решавам това", каза още Кличко.

Видео от поведението на Бригс пред залата - ТУК
Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев