Официалната страница на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер заработи отново днес по случай 20-ата годишнина от спечелването на първата му световна титла на 13 ноември 1994 година в Аделаида, а семейството му публикува поредно прочувствено обръщение към феновете.

„Все още ежедневно при нас пристигат пожелания за оздравяване на Михаел и все още големият брой съчувствия ни оставя без думи. Можем само отново да кажем благодаря затова, че вие се борите заедно с него и нас. Оставаме изпълнени с надежда и се надяваме на най-доброто за Михаел. Вашата сила ни помага да продължим да го подкрепяме в неговата борба”, гласи изявлението на семейството към феновете.

Предприетото рестартиране на портала от семейство Шумахер се приема като знак, че седемкратният световен шампион се възстановява добре от черепно-мозъчната травма след падане на ски в края на миналата година. След това в продължение на половин година германецът бе в кома.

Днес се отбелязват 20 години от историческата първа титла на феномена във Формула 1 Михаел Шумахер. Тогава той е пилот на скромния тим на Бенетон. Сезонът на немеца е белязан от много върхове и падения, но стартът е повече от впечатляващ - 6 победи в първите 7 състезания след два епични сблъсъка с Аертон Сена, преди бразилецът да загине в Сан Марино.