Най-дългоочакваният боксов сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде предаван в събота (15 ноември) по „Нова Телевизия“. Това обявиха от медията с официално съобщение. Студиото, с водещ Емил Здравков, ще започне точно в 23:00 ч., предлагайки поредица от видео материали и анализи на олимпийския шампион от Москва ‘80 Петър Лесов и на журналиста Камен Петров. Боксовият специалист на „Нова“ Огнян Георгиев ще коментира мача на живо от Хамбург.
 
Задочен съвет към Кубрат Пулев чрез телевизията отправя Рос Пюрити, първият боксьор, победил и нокаутирал Кличко: „Пулев трябва да го накара да се бие, а не да го остави да разиграва.”

Пред камерата на медията застана и основният треньор на Кличко – американецът Джонатан Бенкс, който нареди българина под номер две сред сериозните съперници на неговия възпитаник до момента: „Пулев е като бик и е много силен. Личи му, че иска победата. Това се вижда в очите му.“
 
Преди най-дългоочаквания двубой за 2014 всеки ден в спортните емисии на Нова зрителите ще могат да видят интервюта и коментари на едни от най-утвърдените имена в бокса, сред които и Леймън Брюстър, последният боксьор, успял да извоюва победа над украинеца.
 
В специално интервю за „Нова“, Алексей Лезин, единственият боксьор на планетата, побеждавал и двамата братя Кличко на аматьорския ринг, заяви, че това ще бъде игра на нерви. „Кубрат трябва да покаже психика, защото Кличко притежава опита”, коментира той и заяви, че българинът не трябва да се пречупва в първите два рунда.