Световният номер 1 в тениса Новак Джокович сподели, че Григор Димитров има потенциал да спечели турнир от Големия шлем, но се пошегува, питайки за какво има още да мечтае българина, след като си има гадже като Мария Шарапова.

„Григор Димитров е талантлив играч, който има нужния потенциал за спечелване на турнир от Големия шлем. Димитров е много талантлив, красив, добре говори английски. Има си приятелка - Мария Шарапова. За какво още може да мечтае? И е българин”, заяви с усмивка Джокович след победата си над Марин Чилич в Лондон.

На въпрос, коя от срещите му с Григор Димитров си спомня най-добре, Джокович отново прояви чувство за хумор, заявявайки: „Това беше миналата година, когато си свалихме фланелките на демонстративен мач преди Уимбълдън. Тогава беше много весело (б.р. отново в Лондон през юни 2013)“.

„Не се чувствам ветеран, но сега, след като станах баща, добре, трябва да се наричам ветеран. Надявах се, че това няма да стане на толкова ранен етап от кариерата ми, но се договорихме"“, пошегува се още Ноле на пресконференцията след срещата.