Бескетболният "Левски" допусна пета поредна загуба в Адриатическата лига. В последен мач от седмия кръг "сините" отстъпиха пред финалиста в турнира Цедевита в Загреб с  68:86. "Сините" играха равностойно до средата на третата четвърт.

Момчетата на треньора Тити Папазов дори водеха в резултата, но допуснаха драматичен обрат. Баскетболистите на Цедевита бетонираха защитата си и не позволиха на "сините" да обележат дори точка. Домакините направиха серия от 23:0 и дръпнаха с цели 20 точки, а в последната част мачът се доиграваше.

Българският тим вкара 10 тройки от 28 опита, но домакините хванаха 12 борби в нападение срещу едва 3 за българите. Най-резултатен за "сините" бе Павлин Иванов с 23 точки, Станимир Маринов добави 12 точки в дебюта си в турнира. Христо Захариев вкара 10 за 14 минути игра преди да получи контузия в третата част. За хърватите Лука Бабич наниза 17 точки.

"Левски" е последен в групата с 1 победа и 6 поражения. В събота от 19.00 часа в зала "Универсиада"  нашите приемат сръбския Партизан (Белград).