Братът на Кубрат Пулев - Тервел, замина днес за Германия, за да е близо до него преди големия мач с Владимир Кличко. Очакваният с огромен интерес двубой е идната събота в Хамбург. Мачът ще бъде предаван директно по Нова телевизия от 23:30 часа. 38-годишният Кличко държи три от четирите най-престижни световни титли на IBF, WBA и WBO плюс тази на IBO. Украинецът ще защитава срещу българина първите три пояса.

Тервел замина заедно със селекционера на националния отбор по бокс Михаил Таков. Братът на Кобрата сподели пред камерата на Нова телевизия на аерогара "София", че чувства Кубрат си готов за битката.

"Честно да си кажа и на мен ми е леко тръпка, защото и очакването на толкова голям мач си е подобаващо. Всеки си има виждане. Покрай този мач всеки започна да разбира от бокс, да пише по социалните мрежи и къде ли не. Със сигурност този мач ще е труден и няма да е лесен нито за Кубрат, нито за Кличко. Надявам се ние да си вземем нашето и да спечелим мача", каза Тервел.

"Кубрат е готов, чувствам го, че е психически уверен, вярва си, което е най-важното. За него е добре да не е сам, да не е само с германците. Хубаво е и ние да сме там, за да може да се чувства комфортно", продължи боксьорът.

"Като удари гонгът, връщане назад няма. Тръпката е преди това, тогава ще мислим ситуация за ситуация. Със сигурност ще има много българи, от целия свят ще идват наши хора. Ще идват българи с коли, автобуси, самолети, който с каквото може. Мисля, че това ще му помогне да се чувства по-спокойно и да е уверен. Ще му даде гръб. Иначе на ринга чува само ъгъла си и какво му говорят от там. Кубрат е стабилен психически. Тези неща, които направи Кличко, не му влияят. Той се наглася според ситуацията. Да, мачът се промени, но той си почина, след като беше подготвен за 6 септември и после пак поднови тренировки, така че всичко е нормално", добави Тервел Пулев.

Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев