Сблъсъкът между Владимир Кличко и Кубрат Пулев идната събота ще бъде излъчван пряко в ефира на телевизионния гигант HBO, обявиха от американската компания. Както е известно, в България битката на Кобрата с легендарния украинец ще се предава по Нова телевизия от 23:30 часа.

От HBO съобщават, че това ще бъде първи мач на Владимир Кличко от общо три, които ще бъдат излъчени в ефира на телевизията. Световният шампион отдавна има амбиции да пробие и на територията на САЩ, където за негово съжаление популярността му не е особено голяма. Договорът между Кличко и HBO обаче е стъпка в правилната посока, особено и имайки предвид, че при успех над Кубрат Пулев, украинецът вероятно ще се бие със съперник именно от Северна Америка.

Не е тайна, че голямата цел на Владимир е обединяването на всички титли в тежка категория, като единствено тази на Световния боксов съвет (WBC) убягва на украинеца. В настоящия момент поясът на WBC е в притежание на канадеца Бърмейн Стивърн, който се очаква да се изправи срещу американската сензация Дионтей Уайлдър в първата му защита. А ако всичко се развие според прогнозите на специалистите, то победителят от двубоя Стивърн - Уайлдър ще се изправи именно срещу победителя от мача между Владимир Кличко и Кубрат Пулев. Ако не веднага, то поне в близко бъдеще.

Екип на HBO няма да пътува до Хамбург, като вместо това американците ще излъчат предаването си от студио в Сан Антонио. За първи път в историята HBO обявява излъчването на боксов мач едва седмица преди неговата дата. Обикновенно американската ТВ мрежа "подгрява" феновете с месеци преди деня на сблъсъка.

Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев