Мениджърът на Владимир Кличко - Бернд Бьонте, обяви, че Кубрат Пулев ще получи 1,4 милиона долара за участието си в мача срещу украинеца. Двубоят е в събота в Хамбуг и ще бъде предаван директно по Нова телевизия от 23:30 часа. Мачът ще се излъчва в 150 страни.

38-годишният Кличко държи три от четирите най-престижни световни титли на IBF, WBA и WBO плюс тази на IBO. Украинецът ще защитава срещу българина първите три пояса.

Пулев бойкотира днешната съвместна пресконференция, тъй като организаторите от промоутърската компания на Кличко "KMG" отказаха да пуснат на събитието всички от неговия антуража. Главният мениджър на "KMG" Бернд Бьонте обясни скандалната ситуация. Той заяви, че са предупредили промоутърската компания  на българина "Зауерланд", че на пресконференцията могат да присъстват само трима техни представители, а в залата са дошли шестима.

"Или влизат всички, или никой. Ние не сме някакви престъпници, не мога да разбера това правило", категоричен беше Пулев.

33-годишният софиянец все пак каза няколко думи за медиите пред залата, след което отиде да изпие чаша кафе с журналисти. "Владимир ще трябва доста да потича на ринга, ще бъда много опасен противник", заяви Пулев.

"Не разбирам защо винаги имаме проблеми с едни и същи хора", отсече Бьонте.

"Ще видим дали това ще се повтори и на официалната открита тренировка за медиите, която е насрочена за сряда. Най-късно в петък Пулев със сигурност ще трябва да се появи на кантара. В крайна сметка той ще получи 1,4 милиона долара за участието си в мача срещу Владимир", допълни Бьонте.

Това означава, че за излизането на ринга срещу Кличко Кобрата ще получи повече от всеки хонорар, който е заработвал до момента в кариерата си, където не е побеждаван във вече 20 мача при професионалистите. Българинът е №1в ранглистата на IBF, а специализираният сайт boxrec го определя като втория най-добър боксьор тежка категория в света след шампиона Владимир Кличко.

Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев