Нико Розберг спечели Гран При на Бразилия, след като се възползва от първата си стартова позиция и не направи нито една грешка до финала на състезанието. Германският пилот на Мерцедес стигна до четвъртия си успех за сезона и прекъсна серията на съотборника си Люис Хамилтън от пет поредни успеха.
 
Британецът днес финишира на второ място. Така разликата между Хамилтън, който е лидер в класирането, и Розберг е 17 точки преди финалното за сезона състезание в Абу Даби на 23 ноември. Тогава пилотите ще получават удвоен брой точки за класирането си в състезанието, което означава, че за титлата на Хамилтън му е достатъчно и второ място на „Яс Марина“, ако Розберг триумфира и след две седмици.
 
За радост на бразилските фенове последното място на подиума на „Интерлагос“ зае Фелипе Маса от Уилямс. Бразилецът стигна до третото място, въпреки че изтърпя наказание от пет секунди и след това направи грешка, спирайки в бокса на Макларън. Четвърти финишира Дженсън Бътън с Макларън, а световният шампион Себастиан Фетел е пети. Фернандо Алонсо излезе победител в битката със съотборника си във Ферари Кими Райконен за шестото място, след като го изпревари три обиколки преди края.

КЛАСИРАНЕ ОТ ГРАН ПРИ НА БРАЗИЛИЯ
Място Пилот Отбор Разлика
1 Нико РОЗБЕРГ Meрцедес Победител
2 Люис ХАМИЛТЪН Meрцедес +1.4 секунди
3 Фелипе МАСА Уилямс +41.0 сек.
4 Дженсън БЪТЪН Mакларън +48.6 сек.
5 Себастиан ФЕТЕЛ Ред Бул +51.4 сек.
6 Фернандо АЛОНСО Ферари +61.9 сек.
7 Кими РАЙКОНЕН Ферари +63.7 сек.
8 Нико ХЮЛКЕНБЕРГ Форс Индия +63.9 сек.
9 Кевин МАГНУСЕН Mакларън +70.0 сек.
10 Валтери БОТАС Уилямс +1 обиколка
11 Данийл КВЯТ Торо Росо +1 об.
12 Пастор МАЛДОНАДО Лотус +1 об.
13 Жан-Ерик ВЕРН Торо Росо +1 об.
14 Естебан ГУТИЕРЕС Заубер +1 об.
15 Серхио ПЕРЕС Форс Индия +1 об.
16 Адриан СУТИЛ Заубер +1 об.
17 Ромен ГРОСЖАН Лотус +8 об.
Отпаднал Даниел РИКАРДО Ред Бул Suspension