Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 2:0 в последната среща от програмата на 15-ия кръг на "А" група. По този начин шампионите запазиха дистанцията от 5 точки зад лидера ЦСКА, на когото гостуват на 22 ноември (събота) от 16:00 часа.

Двубоят на "Лудогорец Арена" се игра на мъгла, която след началото му започна да се стели над терена. Трите точки за шампионите дойдоха след голове на Даниел Абало в 37-ата минута и на Юнес Хамза от дузпа в 58-ата. Загубата пък е първа за треньора на "черно-белите" Христо Колев-Бащата, откакто пое Локо (Пд) след напускането на Неделчо Матушев.

Дузпата в полза на Лудогорец беше отсъдена от съдията Ивайло Стоянов заради нарушение на Йордан Господинов срещу тунизийския нападател. За грубия фаул вратарят на "смърфовете" получи червен картон и остави гостите с 10 човека. Треньорът Христо Колев пък се принуди да пусне резервата Александър Витанов, който се справи отлично след дузпата и на няколко пъти се отчете с перфектни намеси до края.

Неприятната новина в лагера на шампионите е, че Абало се контузи и беше изнесен на носилка от терена. За момента обаче не е ясно каква точно е травмата на испанеца, който с гола си днес вече има 5 попадения в "А" група от началото на сезона.

За домакинството на "смърфовете" Георги Дерменджиев направи няколко промени в състава си. Мястото на контузената звезда Козмин Моци в центъра на защитата зае Александър Барт, който си партнира с национала Георги Терзиев. В атака пък шанс получиха резервите Хамза и Върджил Мисиджан. В нападение за Локо (Пд) стартираха капитанът Мартин Камбуров, подпомаган от Бирсент Карагерен и Дани Кики.

До почивката по-опасните голови ситуации бяха пред вратата на Йордан Господинов. Абало и Мисиджан пропуснаха добри възможности, а в 30-ата минута Хамза вкара, но попадението не беше зачетено заради засада, каквато обаче нямаше. В 33-ата минута Вандерсон пропусна отблизо, а в 37-ата шампионите вече ликуваха след красив гол на Абало. Марселиньо пусна дълъг пас към Кайсара, който веднага продължи към испанеца, той се измъкна с лекота от бранител на Локо (Пд), след което с майсторско изпълнения от границата на наказателното поле не остави шанс на Господинов - 1:0.

В 43-ата минута Хамза пропиля отличен шанс, след като се озова сам срещу стража на "черно-белите", но си поведе твърде дълго топката и Господинов я улови.

Второто полувреме отново стартира с опасност пред вратата на "смърфовете". В 52-ата минута Хамза напредна по крилото отдясно и подаде на Абало, който от чиста позиция не успя да реализира. В 55-ата се стигна до изгонването на Господинов, който посече Хамза и Ивайло Стоянов даде дузпа за домакините. Бащата се принуди да извади Бирсент Карагерен и да заложи на резервния вратар Александър Витанов. Той обаче беше наказан от 11-метровия наказателен удар и Хамза удвои - 2:0.

Вече останали с 10 човека "смърфовете" се прибраха в своята половина и Владислав Стоянов скучаеше до края. За шампионите пък пропуснаха да отбележат още новоизлюпеният колумбийски национал Браян Ангуло, Жуниор Кишада, Георги Терзиев и Михаил Александров и така срещата приключи 2:0.

След загубата Локо (Пд) остава девети с 16 точки.

Мачът по минути
- ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО (Пд) 2:0
1:0 Даниел Абало (37), 2:0 Юнес Хамза (58-дузпа)

22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ:
21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 5.Александър Барт, 55.Георги Терзиев, 16.Браян Ангуло, 18.Светослав Дяков, 88.Вандерсон (65 smqna.jpg 12.Абел Анисе), 93.Върджил Мисиджан, 17.Даниел Абало topka.jpg (74 smqna.jpg  7.Михаил Александров), 99.Юнес Хамза topka.jpg (81 smqna.jpg 11.Жуниор Кишада), 84.Марселиньо
Резерви: 26.Милан Борян, 15.Александър Александров, 25.Йордан Минев, 23.Христо Златински, 12.Абел Анисе, 7.Михаил Александров, 11.Жуниор Кишада
Треньор: Георги Дерменджиев



ЛОКОМОТИВ (Пловдив): 12.Йордан Господинов 4erven.jpg , 4.Венелин Филипов, 15.Ангел Грънчов, 6.Елиан Парино, 18.Христо Стамов, 22.Янко Сандански jalt.jpg, 6.Благой Наков (78 smqna.jpg 14.Станислав Маламов), 19.Ванчо Траянов, 21.Бирсент Карагерен jalt.jpg (57 smqna.jpg 12.Александър Витанов), 9.Дани Кики (63 smqna.jpg 10.Александър Якимов jalt.jpg), 11.Мартин Камбуров jalt.jpg
Резерви: 12.Александър Витанов, 2.Ивайло Димитров, 5.Георги Вълчев, 13.Георги Стефанов, 14.Станислав Маламов, 7.Бранимир Костадинов, 10.Александър Якимов
Треньор: Христо Колев


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Янко Сандански, Мартин Камбуров, Бирсент Карагерен, Александър Якимов (Локо Пд)
Червен картон: Йордан Господинов (55-Локо Пд)