Първенецът на България Лудогорец е начело в Шампионската лига по един изключително любопитен и в същото време негативен показател.

Бранителите на тима от Разград са допуснали най-много попадения в една среща от най-младото и неопитно нападение в турнира, изчисли швейцарското издание “Basler Zeitung”.

В анализа си за най-голямата загуба на Лудогорец в евротурнирите с 0:4 при визитата на Базел на „Санкт Якоб Парк” тази седмица изданието сравнява титулярния състав на швейцарски шампион с тези на останалите 31 отбора в груповата фаза на турнира.

Статистиката сочи, че нападателите на Базел в мача срещу „орлите” от Разград са били на средна възраст 21,7 години и всеки от тях е имал средно изиграни по 3 мача в Шампионската лига. Лудогорец е пети в тази класация със средна възраст на нападателите си 26,7 години и опит средно по 4 мача в турнира.

За сравнение фаворитът в група „B” Реал (Мадрид) има нападателен квартет срещу Ливърпул (1:0) в състав Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Иско и Хамес Родригес със средна възраст 25,2 години и опит със средно 54,5 мача в турнира. Само Роналдо има над 100 мача в надпреварата.

0.9basel.jpg