Носителят на трофея в Лига Европа от миналия сезон Севиля срази у дома Стандард (Лиеж) с 3:1 и затвърди първата си позиция в група "G" след четвъртия кръг. Севиля наложи тотално надмощие веднага след началото на мача и голът във вратата на Тюрам-Улиен беше само въпрос на време, а негов автор стана Кевин Гамейро (19) с глава след асистенция на Стефан Мбиа. Белгийският тим предимно се бранеше, но все пак успя да изравни чрез Пол-Жозе Мпоку (32), чийто шут от фаул рикошира в стената и заблуди стража на домакините Бето – 1:1. Радостта на гостите не продължи дълго, защото малко преди почивката триходова комбинация изведе Хосе Антонио Рейес (41) на стрелкова позиция и той вкара за 2:1 с плътен диагонален удар. През втората част андалусци продължиха да доминират, но едва самия край колумбиецът Карлос Бака (90) оформи крайното 3:1.

Фейеновр пък победи на свой терен Риека с 2:0 в другия мач от групата. Тимът от Ротердам си реши нещата още в самото начало на срещата с попадения на Карим Ел-Ахмади (8) след пас на Казим-Ричардс и Лекс Имерс (20) след подаване на Тоорнстра.

След тези срещи Севиля е лидер в групата с 8 точки, следван от Фейенорд с 6. Стандард (Лиеж) и Риека са с по 4 точки и също имат шансове да се преборят за класиране в следващия етап на турнира, ако спечелят последните си два мача.

ГРУПА „G“
sta.jpgsev.jpgСевиля - Стандард (Лиеж) 3:1
1:0 Кевин Гамейро (19), 1:1 Паул-Жозе Мпоку (32), 2:1 Хосе Антонио Рейес (41), 3:1 Карлос Бака (90)
Севиля, „Рамон Санчес Писхуан“
Съдия: Боби Мадън (Шотландия)
 
rij.jpgfeye.jpgФейенорд - Риека 2:0
1:0 Карим Ел Ахмади (9), 2:0 Лекс Имерс (20)

Ротердам, „Фейенорд“
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)