Треньорът на Лудогоред Георги Дерменджиев отдаде тежката загуба с 0:4 от Базел в Швейцария на многото индивидуални грешки на футболистите му. Специалистът изтъкна, че няма да говори с имена и да хвърля вина върху някой от играчите си. Дерменджиев продължава да е оптимист в битката за второто място, изразявайки мнение, че Ливърпул ще бъде победен в София на 26 ноември.

"Проблемът тази вечер дойде от това, че направихме много индивидуални грешки. До 20-ата минута на мача беше много добре. Видяхте при първия гол как от 30 метра, след пас от дълбочина ни отбелязаха. Всеки може да сбърка, има го това нещо. Предстоят ни още два мача, които трябва да изиграем на ниво", каза пред камерата на btv action Георги Дерменджиев веднага след мача.

"Получихме много голове, дойдоха от наши грешки. Моци, освен че е добър футолист, е характер и организира цялата защита отзад. Отсъствието му винаги се чувства, днес ясно си пролича. Базел е добър отбор, добре контролират топката, всички се движат по терена, създават приоритет в атака. Моци много ни лиспваше", каза спецът по повод ранната принудителна смяна на румънеца заради контузия.

"Анисе е по-различен футболист, моята идея беше да влезе и да започнем и ние добре да контролираме топката, а не само да се борим. Идеята ни обаче не се получи. До първия гол, който е 100-процентова наша грешка, не обвинявам, не говоря с имена, стояхме добре на терена до този момент. Мачът в София не ме е заблудил, в никакъв случай. Аз казвах, че този двубой ще е по-труден от срещата в България. Базел знаят за какво играят, те също бяха смутени. Просто мачът така протече, че се разви добре за тях. Лошото е, че головете не отговарят на играта. Ситуациите, които те имаха, си ги вкараха", продължи наставникът на Лудогорец.

"Всеки мач в Шампионска лига е много сериозен тест за всеки един от футболистите и за отбора. Много смело мога да кажа и да твърдя, че те узряват. Независимо, че е загуба, ние като треньори, футболистите, отборът като цяло, анализираме и виждаме къда са грешките, за да ги отстраняваме", каза Дерменджиев.

"Лудогорец има много висока поставена цел. С Ливърпул трябва да играем на всяка цена за победата. Бием ги и след това ще чакаме развоя на последните мачове", добави треньорът.

"Не мога да намеря точните думи, малко шаблонно звучи. Хората, които ни гледат по стадионите, идват с удоволствие, подкрепят ни, тази публика заслужава да ги радваме. Страхотно е да играеш пред пълен стадион, пълен с развълнувана публика от цяла България. Отвсякъде идват на нашите мачове. Да, гледат и другите отбори, но идват и да подкрепят Лудогорец", завърши Дерменджиев.


Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа