БАЗЕЛ - ЛУДОГОРЕЦ 4:0
1:0 Бреел Емболо (34), 2:0 Гонсалес (41), 3:0 Шкелзен Гаши (59), 4:0 Марек Сухи (65)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
2 - ОПАСНО! Първи опасен изстрел към българската врата, Владислав Стоянов спаси изстрел на Дерлис Гонзалес, който беше затворен от Георги Терзиев и от малък ъгъл отправи удар, Стоянов изби в корнер, след който не се случи нищо интересно.
7 - Лука Цуфи центрира отляво, Стоянов изби топката, но право в краката на Емболо, той обаче се забави с удара и Терзиев успя да му отнеме.
9 - Цуфи обстрелва Стоянов от пряк свободен удар, българският вратар се разтяга и избива в корнер.
13 - Сблъсък между Моци и Емболо в спора за топката, която беше центрирана в наказателното поле на Лудогорец, и двамата падат на земята.
14 - Звездата на Лудогорец е извън терена, за да получи медицинска помощ. Румънецът се държи за лицето, изпитвайки болка.
15 - Моци се завърна в игра.
16 - Моци пада в наказателното поле след като се сблъска с играч на домакините в спор за топката. Звездата на българския шампион очевидно е контузен и едва ли ще може да продължи, съдията вика носилката.
17 - Публиката на домакините освирква Моци.
18 - Георги Дерменджиев е притеснен, кара Александър Александров да се подготвя да влиза в игра.
20 - Моци се завръща в игра. Бранителят иска да играе, но очевидно изпитва болки и накуцва.
21 - smqna.jpg Принудителна смяна. Моци накуцвайки напуска терена, Александър Александров влиза в игра.
27 - ОПАСНО! Даниел Абало пропуска да отбележи.
28 - Мохамед Елнени стреля, Владо Стоянов спасява.
28 - Изстрел на Михаил Александров, вратарят на Базел избива в корнер.
34 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Базел! Бреел Емболо бележи, след като първо беше изпуснат от Александър Александров след извеждащо подаване на Фабиан Фрай, Терзиев също не можа да го спре на границата на наказателното поле и топката се озова в българската врата, преминавайки между краката на Стоянов.
41 - topka.jpg ГОЛ! 2:0 за швейцарския шампион! Дерлис Гонсалес наказва Владислав Стоянов, след като беше изведен от дълбочина зад гърба на българската отбрана от Фрай и реализира за радост на публиката на домакините. При ситуацията Терзиев беше изостанал и покри засадата.
42 - jalt.jpg Жълт картон за голмайстора Гонсалес.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+1 - ОПАСНО! Михаил Александров беше изведен отлично от Абало вляво в наказателното поле, но озовал се очи в очи срещу стража Томаш Вацлик стреля право в тялото му, вместо да го прехвърли и да отбележи.
45+2 - Албанецът Шкелзен Гаши стреля отдалеч, топката излиза в аут.
45+3 - Край на първото полувреме.
--------------------
46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Дерменджиев заменя Безяк с Юнес Хамза.
50 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Топката отново е в мрежата на Лудогорец, но Дерлис Гонсалес е в положение на засада и попадение не е зачетено.
51 - Удар на Гаши минава над напречната греда.
57 - Коварен изстрел на Емболо от над 20 метра, Стоянов избива топката.
59 - topka.jpg ГОЛ! 3:0 за Базел! Шкелзен Гаши също наказва Владо Стоянов. Емболо, който беше в засада, центрира отдясно, и точно на 2-3 метра пред българския страж Гаши реализира.
62 - smqna.jpg Последна смяна за Лудогорец. Фабио Ешпиньо отстъпва място на Абел Анисе.
65 - topka.jpg ГОЛ! Нов гол в българската врата и 4:0 за Базел! Марек Сухи вкарва. След центриране от корнер настана суматоха в наказателното поле на Владислав Стоянов, Кайсара не успя да изчисти топката и я подаде на Сухи, който отблизо реализира, като останаха съмнения, че си спря кълбото с ръка. Разградчани оспорваха, но съдията беше непоколебил и зачете гола.
69 - smqna.jpg Първа смяна за домакините. Давиде Кала влиза в игра, Гонсалес излиза.
73 - smqna.jpg Матиас Делгадо заменя Гаши.
81 - smqna.jpg Игралият на висота Фабиан Фрай, който се отчете с две асистенции тази вечер, отстъпва място на Марсело Диас. Капитанът връчва лентата на Матиас Делгадо.
84 - jalt.jpg Жълт картон за Марселиньо за фаул срещу Фабиан Шер.
88 - ОПАСНО! Владислав Стоянов предотвратява нов гол в мрежата си. Делгадо беше изведен сам срещу българина, който се намеси решително и спаси.
90 - Добавеното време е 2 минути.
90+2 - Край на мача. Базел победи Лудогорец с 4:0.

4_4.jpg
БАЗЕЛ: 1.Томаш Вацлик, 19.Бехранг Сафари, 17.Марек Сухи topka.jpg, 16.Фабиан Шер, 7.Лука Цуфи, 20.Фабиан Фрай (81 smqna.jpg 21.Марсело Диас), 34.Таулант Джака, 33.Мохамед Елнени, 25.Дерлис Гонсалес topka.jpg jalt.jpg (69 smqna.jpg 39.Давиде Кала), 11.Шкелзен Гаши topka.jpg (73 smqna.jpg 10.Maтиас Делгадо), 36.Бреел Емболо topka.jpg
Резерви: 18.Германо Вайлати, 4.Филип Деген, 21.Марсело Диас, 10.Матиас Делгадо, 24.Ахмед Хамуди, 30.Джовани Сио, 39.Давиде Кала
Треньор: Пауло Соуса


ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 55.Георги Терзиев, 27.Козмин Моци (21 smqna.jpg 15.Александър Александров), 16. Браян Ангуло, 8.Фабио Ешпиньо (62 smqna.jpg 12.Абел Анисе), 18.Светослав Дяков, 17.Даниел Абало, 7.Михаил Александров, 84.Марселиньо jalt.jpg, 9.Роман Безяк (46 smqna.jpg 99.Юнес Хамза)
Резерви: 26.Милан Борян, 15.Александър Александров, 12.Абел Анисе, 23.Христо Златински, 88.Вандерсон, 93.Върджил Мисиджан, 99.Юнес Хамза
Треньор: Георги Дерменджиев


Базел, стадион "Санкт Якоб Парк" - 35 272 зрители
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)
Жълти картони: Дерлис Гонсалес (Базел); Марселиньо (Лудогорец)


EТО КАК ЗАПОЧНАХА ДВАТА ОТБОРА:

basel_lud_shema.jpg

basel_lud_shema1.jpg



Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа