Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) надви и на свой терен Ливърпул, но с минималното 1:0 в среща от четвъртия кръг на група "В" в Шампионската лига и си осигури участие в следващата 1/8-финална фаза. Карим Бензема (27) отбеляза победния гол, а Кристиано Роналдо направи редица пропуски и не успя да реализира така желаното 71-о попадение, което да го изравни с рекордьора в турнира и легенда на „кралския клуб” Раул. Мениджърът на гостите Брендън Роджърс даде възможност за изява в титулярния състав на повечето от резервните си футболисти.

Футболистите на Карло Анчелоти взеха инициативата още след първия съдийски сигнал и положенията пред вратата на Симон Миньоле се заредиха едно след друго. Стражът на гостите отрази опасни удари на Хамес Родригес и Кристиано Роналдо, но не можа да стори нищо в 27-ата минута, когато Марсело центрира прострелно отляво и Карим Бензема засече топката от близка дистанция за 1:0.

До почивката Бензема и Роналдо пропуснаха да удвоят, докато играчите на Ливърпул така и не успяха да създадат никаква опасност пред вратата на Икер Касияс и дори не отправиха точен удар.

През втората част играчите на „кралския клуб” продължиха да доминират, но Роналдо и Бензема продължиха да правят пропуски. В 71-ата минута пък шут на появилият се като резерва Гарет Бейл прати топката в напречната греда. До края на мача мърсисайдци така и не успяха да изненадат с нищо домакините си и си тръгнаха с празни ръце от „Сантяго Бернабеу”.

След успеха си Реал (Мадрид) събра пълен актив от 12 точки и се класира преждевременно за 1/8-финалите на турнира. Ливърпул е трети с 3 точки.

реал_1.jpgРеал (Мадрид)Ливърпулliver.jpg 1:0
1:0 Карим Бензема (27)

Мадрид, „Сантяго Бернабеу“
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

0.9real.jpg
 
  Реал (Мадрид): 1.Касияс, 4.Серхио Рамос , 17.Арбелоа (83 - 18.Начо), 12.Марсело , 2.Варан, 19.Модрич, 8.Кроос, 10.Хамес Родригес (62 - 11.Бейл), 23.Иско, 7.Кристиано Роналдо, 9.Бензема (87 - 14.Хавиер Ернандес)
Треньор: Карло Анчелоти (Италия)

Ливърпул: 22.Миньоле, 4.Коло Туре, 37.Шкъртел , 18.Алберто Морено , 19.Хави Манкийо, 21.Лукас Лейва (69 - 8.Джерард), 20.Лалана, 24.Джо Алън, 23.Емре Чан (75 - 10.Коутиньо), 29.Борини, 50.Маркович (69 - 31.Стърлинг)
Треньор: Брендън Роджърс (Северна Ирландия)