Швейцарският в. „Блик“ реши да повдигне настроението на играчите на Базел преди днешния мач с Лудогорец от Група „В“ на Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа, а преди две седмици тимът от Разград спечели в София с 1:0 с гол в края на Йордан Минев. Сега изданието публикува девет причини за победа на Базел в срещата на „Санкт Якоб Парк“ тази вечер.
 
1.ОПИТЪТ
Капитанът на Базел Марек Сухи има повече мачове в Шампионската лига, отколкото всички играчи на Лудогорец взети заедно
 
2.ВРАТАРЯТ
Томаш Вацлик е най-добрият вратар в Шампионската лига! Чехът е № 1 по спасявания в турнира през този сезон – 19 парирани удара към вратата му.

3.ДОМАШНАТА КРЕПОСТ
Базел е труден за побеждаване на „Санкт Якоб Парк“, в последните години само Шалке 04 успя да спечели на този стадион

4.ПАЗАРНАТА СТОЙНОСТ
Пазарната цена на играчите на българския шампион е 4,15 милиона евро, докато футболистите на швейцарския първенец са оценени на 50 милиона евро.

5.СЪДИЯТА
Реферът на Ланоа носи позитивни спомени на Базел. Той имаше наряд от УЕФА при победата на тима с 1:0 над Челси през миналия сезон

6.ЛИПСВА НАЙ-ВАЖНИЯТ ИГРАЧ НА СЪПЕРНИКА
Авторът на гола от първия мач Йордан Минев е наказан и няма да играе. Това ще повдигне духа на играчите на Базел
 
7.ДИАС СЕ ЗАВРЪЩА
Чилиецът изтърпя наказание и се завръща в състава за Шампионската лига. Във времето той е показал, че в евротурнирите може да надскочи възможностите си

8.БАЛАНСЪТ
Базел има пет мача срещу български отбори и в тях е постигнал четири победи и една загуба, като до момента няма домакинско поражение
 
9.ЖОКЕРЪТ
Базел има равностойни играчи на всички позиции и всеки играч от резервната скамейка може да се окаже герой. При българите ситуацията е по-различна и малко футболисти имат равностойни заместници.
 
Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа