Треньорът на Базел Пауло Соуса даде пресконференцията си преди мача с Лудогорец, който е утре от 21:45 часа на стадион "Санкт Якоб Парк". "Такива мачове са специални за всички. Ако има някой, който си мисли нещо различно, не познава значимостта на Шампионската лига за клуба и за дадената държава. Всеки иска да участва в този турнир, затова е удоволствие за мен и останалите в отбора да бъдем тук в този момент", заяви Соуса.

"Всяка информация за нашия опонент е важна. Това, което почувствахме на терена през първия мач в София, също е важно. Тогава още от 19-ата минута бяхме с човек по-малко на терена, затова утре ще бъде по-различно. Ние и преди знаехме какво може Лудогорец в атака и особено при контраатаките, където са най-силни. Знаем капацитета на колектива им и интензивността, която влагат в единоборствата по терена. Най-важното за мен обаче си остава да бъдем фокусирани върху нашето представяне, но и опонентът диктува как бихме могли да играем, затова го анализираме", каза Соуса.

"Не мисля, че утре ще търсим отмъщение. Не съм човек на отмъщението. Винаги съм позитивен и се стремя към победата. Ако искаме да бъдем конкурентни, да потърсим нещо специално и важно, трябва да печелим мачове срещу всеки опонент. Утре ни чака двубой срещу противник, който обещава много равностойна битка. Българите израснаха много за последната година, но ние сме по-опитните. Напрежението при нас е добро и го усещам всеки ден. Това ми харесва. Винаги трябва да има напрежение, ако искаш да си по-добър отколкото си бил вчера", добави португалският специалист.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
 
Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!