Една от звездите на Базел Фабиан Шер – най-високо оцененият футболист на швейцарския шампион от transfermarkt.de (8 милиона евро), отказва да поднови договора си с клуба. Предстоящият съперник на Лудогорец в група „B” на Шампионската лига иска да задържи 22-годишния бранител, чийто актуален контракт изтича в края на сезона, но на този етап преговорите са в застой. Базел ще посрещне Лудогорец на своя „Санкт Якоб Парк” утре вечер от 21:45 часа българско време.

„Базел винаги би бил отворен за разговори. Реших, че в момента искам да се концентрирам върху играта и постиженията си. Имах период, в който не бях доволен от себе си, и би било грешен момент да водим сега такива разговори. Не искам да мисля за това сега”, сподели Шер в интервю пред швейцарския вестник „Блик”.

Името на Шер в миналите години винаги е било свързвано с трансфер в германската Бундеслига. Интерес към швейцарския национал има от Борусия (Дортмунд) и Борусия Мьонхенгладбах.

„Мечтата за чужбина я има. Винаги съм казвал, че ако съществува такава възможност, ще я сграбча. Нуждая се обаче от нещо с перспективи”, допълва Шер, който е следен още от лондонските Арсенал и Тотнъм, както и италианския гранд Интер.

„Бундеслигата и Англия са най-интересни за мен, но и Италия има топклубове като Интер, Милан и Юве. Отказва ли се на такива клубове? Със сигурност бих изслушал техните оферти. Имаше оферти през лятото, но нищо, което да ме заинтересува”, завършва швейцарецът.