Андреа Петкович взе последната битка в трите издания на Турнира на шампионките в София. От следващия сезон надпреварата се мести в Китай. На финала Петкович надви Флавия Пенета с 1:6, 6:4, 6:3 за два часа и 12 минути. Българката Цветана Пиронкова също участва в турнира с уайлд кард, но след като допусна три загуби в групите отпадна.

В първия сет италианката поведе с 4:0 гейма, след което Петкович успя да върне един гейм. След това обаче Пенета отново осъществи пробив, който затвърди за 6:1. Във втория сет Петкович направи пробив и поведе с 2:0 гейма, а след това спечели с 6:4. В третия сет Пенета проби за 2:0 гейма, но след това Петкович изравни за 2:2. При 3-3 и 40-40 италианката заби елементарно воле в мрежата вместо в опразнения корт и се срина на колене. Петкович направи 4-3, а след това проби сервиса на противничката си за 5:3. В последния гейм германката затвърди пробива си и след 6:3 спечели мача.

Германката ще завърши сезона под №14 в света, а триумфът в София я превръща в петата тенисистка, която е печелила поне три трофея през сезона освен Серина Уилямс (7), Мария Шарапова (4), Ана Иванович (4) и Петра Квитова (3).