titel_sperre.jpgФутболист, състезаващ се в Швейцария, беше лишен от състезателни права за 50 години заради нападение срещу съдия. Провинилият се Рикардо Ферейра от Португал Футебол Клубе беше неизползвана резерва при загубата на тима си с 0:1 от Ворб в мач от регионалната лига на Берн.
 
Това не му попречи да излее гнева си върху рефера. Според в. „Блик“ Ферейра е изритал топката в лицето на съдията и след това продължил да го пръска с вода от бутилката. Всичко това било предшествано от груба словесна атака срещу арбитъра.
 
„Не искаме такъв играч в нашето първенство. За съжаление ни се случва да имаме такива случаи поне веднъж на година“, заяви Роберт Брайтер – адвокат на Швейцарската аматьорска футболна лига.
 
„Очаквах да ме накажат за една година, максимум две. Но 50 години? Футболът е моят живот“, коментира невярващият Рикардо Ферейра, след като научи наказанието си.
 
Това обаче не е първата сериозна санкция в кариерата на играча. Той изтърпя лишаване от състезателни права за 45 мача заради обида на противникови играчи и футболни съдии. Новото му наказание ще изтече на 5 юни 2064 г., когато Рикардо Ферейра ще бъде на 78 години.