УЕФА доста милостиво се отнесе към Румъния и Унгария. Двете федерации бяха наказани заради ексцесиите по време на европейската квалификация в Букурещ на 11 октомври. Тогава фенове се замеряха с факли и се наложи намесата на полицията, която ги умиротвори със сълзотворен газ.

Местните федерации ще трябва да затворят части от стадионите, на които ще се играят следващите домакински мачове от евроквалификациите. Това стана ясно след последното заседание на Дисциплинарната комисия на УЕФА.

Санкцията срещу Румъния е за хвърляне на факли, използване на лазер и инциденти по трибуните. Затова сектор 122 от Националния стадион в Букурещ ще бъде затворен за следващия мач от евроквалифиакциите, а глобата е 32 000 евро.

Унгарците са наказани за расистки скандирания, хвърляне на факли и инциденти по трибуните. За тях глобата е 30 хил. евро, а стадион "Флориан Алберт" ще бъде с 2500 незаети места на следващия мач срещу Финландия на 14 ноември като допълнителна санкция.

Унгарците също така трябва да платят до 30 дни щетите, нанесени на стадиона в Букурещ. В противен случай санкцията става доста по-солена. Подобни инциденти имаше и на мача България - Хърватия, така че се очаква санкциите да са подобни.